Περιστέρια

Απώθηση και Αντιμετώπιση

Τα πιο συνηθισμένα είδη περιστεριών στο αστικό περιβάλλον είναι το αγριοπερίστερο και η δεκαοχτούρα. Τα περιστέρια ζουν 12-15 χρόνια και έχουν την τάση να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, εκτοπίζοντας τα άλλα είδη πουλιών.

Ειναι ιδιαίτερα βρώμικα και μεταφέρουν πολλά παράσιτα. Μπορούν να προκαλέσουν πολλές ζημιές σε περιουσίες και είναι καλό να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Είναι σημαντικό να μην προσελκύουμε τα περιστέρια. Δεν τα ταΐζουμε ποτέ κοντά στο χώρο μας. Αντιμετωπίζουμε εγκαίρως τη παρουσία τους, προτού κάνουν φωλιά. 

Αγριοπερίστερο
Δεκαοχτούρα
Αγριοπερίστερο
Δεκαοχτούρα
previous arrow
next arrow
 

Περιστέρια και Προβλήματα Υγείας

Τα περιστέρια δημιουργούν πολλά προβλήματα αισθητικής φύσεως, κυρίως με τις ακαθαρσίες τους, οι οποίες έχουν διαβρωτική, όξινη δράση. Πέρα από αυτό όμως, η παρουσία των περιστεριών στο χώρο μας μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως η σαλμονέλλωση, η κρυπτοκοκκίαση, η ιστοπλάσμωση, η ψιττάκωση, η εγκεφαλίτιδα, η πνευμονίτιδα, η χλαμυδίωση, και πολλά άλλα νοσήματα.

Τα περιστέρια μεταφέρουν επάνω τους παράσιτα, όπως τσιμπούρια, ψείρες (ορνιθόψειρες), ή ψύλλους και συχνά κάθονται στον εξαερισμό και το κλιματισμό του σπιτιού μας. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε μόλυνση (ή οποιοδήποτε παράσιτο) είναι πολύ ευκολότερο να μεταδοθεί μέσα στο σπίτι μας.

Περιστέρια και Μέτρα Προστασίας

Μπορούμε να απωθήσουμε τα περιστέρια είτε με φυσικά προστατευτικά, τα οποία εμποδίζουν τα περιστέρια από το να προσγειωθούν στο χώρο μας, είτε με εξελιγμένα μέσα τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αίσθηση στα περιστέρια.

Σύρματα
Ακίδες
Πρόχειρα τοποθετημένες ακίδες
Gel οπτικής ψευδαίσθησης
Σύρματα
Ακίδες
Πρόχειρα τοποθετημένες ακίδες
Gel οπτικής ψευδαίσθησης
previous arrow
next arrow
 

Ακαθαρσίες και Νεκρά Περιστέρια

Δεν αγγίζουμε τυχόν νεκρά περιστέρια και δεν καθαρίζουμε τα περιττώματα τους χωρίς γάντια και  λοιπές αναγκαίες προφυλάξεις. Διαφορετικά, είναι πιθανόν να αρρωστήσουμε ή να μεταφέρουμε παράσιτα. Απευθυνόμαστε άμεσα σε ειδικό, αφού τα περιστέρια είναι ιδιαίτερα ικανά να ξεκολλούν ή να μπαζώνουν τα λάθος τοποθετημένα μέτρα προστασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676