Ορνιθόψειρες

Απολύμανση και Αντιμετώπιση

Η ορνιθόψειρα μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ενοχλητική λόγω του ταχύτατου ρυθμού αναπαραγωγής της. Η καταπολέμηση της γίνεται με συνδυασμό απολύμανσης και βιολογικών μεθόδων, ενώ παράλληλα απωθούμε τα περιστέρια που τις φέρνουν στο χώρο. Δημιουργούμε έτσι ένα απροσπέλαστο δίκτυο απέναντι σε ορνιθόψειρες και περιστέρια. Μετά το τέλος της απολύμανσης, σας δίνουμε πρακτικές συμβουλές ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα.

Ορνιθόψειρα
Ορνιθόψειρες σε ξύλο
Ορνιθόψειρα στο μικροσκόπιο
Ορνιθόψειρα
Ορνιθόψειρες σε ξύλο
Ορνιθόψειρα στο μικροσκόπιο
previous arrow
next arrow
 

Πώς θα αντιμετωπίσω την ορνιθόψειρα

Υπάρχουν μερικά απλά βήματα καθαριότητας και πρόληψης που σε συνδυασμό με την απολύμανση θα κάνουν το χώρο μας αλεξίσφαιρο στις ορνιθόψειρες. Προσέχουμε να μην υπάρχουν φωλιές περιστεριών στο κλιματιστικό, γιατί αυτό αποτελεί είσοδο στο χώρο μας για τις ορνιθόψειρες. Κλείνουμε τυχόν χαραμάδες και προσέχουμε ιδιαίτερα πώς διαχειριζόμαστε τα νεκρά πτηνά (χρησιμοποιούμε πάντα γάντια κ.ο.κ.). Είναι σημαντικό να καλέσουμε ένα εξειδικευμένο συνεργείο όχι μόνο για απολύμανση των ορνιθόψειρων, αλλά και για απώθηση περιστεριών (με σύρματα, ακίδες, κ.ά).
Σύρματα
Ακίδες
Πρόχειρα τοποθετημένες ακίδες
Gel οπτικής ψευδαίσθησης
Σύρματα
Ακίδες
Πρόχειρα τοποθετημένες ακίδες
Gel οπτικής ψευδαίσθησης
previous arrow
next arrow
 

Βιολογία των ορνιθόψειρων

Οι ορνιθόψειρες έχουν τέσσερα στάδια εξέλιξης, αυγό, προνύμφη, νύμφη και τέλειο έντομο. Έχουν μέγεθος από 0.7 έως 1.5mm. Το σώμα τους είναι λευκό, μαύρο ή καστανό (αφού τραφεί) και μαλακό. Οι ορνιθόψειρες τρέφονται με αίμα. Παρασιτούν πουλιά, θηλαστικά και τον άνθρωπο. Μπορούν να αναπτύξουν μεγάλους πληθυσμούς πολύ γρήγορα, και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές. Συγκεκριμένα, μπορούν να ζήσουν μέχρι και 10 μήνες χωρίς τροφή.
 
Οι ορνιθόψειρες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες τόσο για τα κατοικίδιά μας, όσο και για εμάς τους ίδιους, αφού είναι φορείς πολλών ασθενειών. Οι κυριότερες από αυτές είναι οι δερματίτιδες, η Σαλμονέλα και για τα ζώα η αναιμία. 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676