Κοριοί

Απολύμανση και Αντιμετώπιση

Η καταπολέμηση των κοριών ξεκινάει με την αυτοψία του χώρου, προκειμένου να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος. Συζητάμε μαζί σας το πρόβλημα και σας ενημερώνουμε για τα απαραίτητα βήματα προτού γίνει η απολύμανση. Η εφαρμογή περιλαμβάνει μέθοδο ξηρού ατμού και χρήση χημικών στους χώρους όπου κρίνεται απαραίτητο. Μετά το τέλος της απολύμανσης, σας δίνουμε συμβουλές ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα.

Καταπολέμηση με ξηρό ατμό
Συσκευή ξηρού ατμού
Θερμή μέθοδος
Καταπολέμηση με ξηρό ατμό
Αντιμετώπιση κοριών με ξηρό ατμό
Συσκευή ξηρού ατμού
Θερμή μέθοδος
previous arrow
next arrow
 

Μέθοδος ξηρού ατμού

Είναι μια νέα, ατοξική μέθοδος καταπολέμησης κοριών, ακάρεων και μικροβίων με χρήση υπέρθερμου ξηρού ατμού που φτάνει μέχρι και τους 180°C, αφαιρώντας παράλληλα και όλες τις δυσάρεστες οσμές από το χώρο. Οι κοριοί θανατώνονται από το θερμικό σοκ που προκαλεί η θερμότητα του ξηρού ατμού. 

Αυτή η μέθοδος καταπολέμησης κοριών δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και το περιβάλλον. Η εφαρμογή μπορεί να γίνει ακόμη και παρουσία των ανθρώπων και τα δωμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών. 

Σε ακραίες περιπτώσεις όπου το πρόβλημα έχει βγει εκτός ελέγχου και οι κοριοί έχουν προσβάλει όλα τα δωμάτια χρησιμοποιούμε τη μέθοδο θερμού. Ειδικά μηχανήματα θερμαίνουν με αέρα ολόκληρο το χώρο στους 50-60°C για 10 με 12 ώρες, με αποτέλεσμα όλοι οι κοριοί να θανατωθούν, ακόμα και αν βρίσκονται κρυμμένοι μέσα στους τοίχους.

Πώς μπαίνουν οι κοριοί στο σπίτι

Μπορεί να συναντήσουμε κοριούς ακόμα και στους πιο καθαρούς χώρους. Εκτός από τα στρατόπεδα, τα τελευταία χρόνια κοριοί υπάρχουν σε ξενοδοχεία, ΜΜΜ, καφετέρειες και άλλα πολυσύχναστα μέρη. Περνώντας από αυτούς τους χώρους, μεταφέρουμε τους κοριούς στο σπίτι με την τσάντα ή τα παπούτσια μας. Κοριούς μεταφέρουμε επίσης μαζεύοντας στρώματα, καρέκλες και άλλα αντικείμενα από τα σκουπίδια. Πολλές πολυκατοικίες έχουν μεγάλο βαθμό προσβολής. Οι κοριοί μπορούν να μεταφερθούν από το ένα διαμέρισμα στο άλλο, εσωτερικά ή εξωτερικά, μολύνοντας ολόκληρη την πολυκατοικία. 

Όταν μπουν στο σπίτι μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε από τις χαρακτηριστικές μαύρες κηλίδες και εκδύσεις («φλούδες» στο σχήμα του κοριού) που αφήνουν.

Κοριοί σε στρώμα
Κοριός και στίγματα σε στρώμα
Προσβολή κοριών σε στρώμα
Στίγματα κοριών σε στρώμα
Κοριοί σε στρώμα
Κοριός και στίγματα σε στρώμα
Προσβολή κοριών σε στρώμα
Στίγματα κοριών σε στρώμα
Στίγματα κοριών σε στρώμα
previous arrow
next arrow
 

Τι προβλήματα προκαλούν οι κοριοί

Οι κοριοί δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στα θύματά τους, αφού τα τσιμπήματά τους προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις. Το χειρότερο πρόβλημα όμως είναι ο φόβος που σπέρνουν, καθώς πολλοί είναι αυτοί που χάνουν τον ύπνο τους.

tsimphmata-koriou
Τσιμπήματα κοριού
Τσιμπήματα κοριού
previous arrow
next arrow
 

“Εάν έχουμε 40 κοριούς την 1η Μαΐου, θα έχουμε 6.000 την 1η Νοεμβρίου.”

1η Μαΐου
0
1η Νοεμβρίου
0

Βιολογία των κοριών

Ο κοριός είναι ένα έντομο 1,5-5mm, ορατό με γυμνό μάτι, χρώματος καφεκόκκινου. Δεν πετάει, δεν πηδάει, μόνο περπατάει. Τρέφεται αποκλειστικά με αίμα. Οι κοριοί εντοπίζουν τους ανθρώπους από το C02 της ανθρώπινης αναπνοής, τη θερμοκρασία του σώματος, και τις οκτενόλες που περιέχονται στον ιδρώτα. Είναι κυρίως νυκτόβιοι και κρύβονται στο κρεβάτι, το στρώμα, τους καναπέδες και σε κρυψώνες γύρω από αυτά, όπου αναπαύεται ο άνθρωπος.

korioi-se-ksylo
Σημάδια, αυγά, νύμφες και ενήλικοι κοριοί σε κεφαλάρι
Ενήλικος κοριός
Ενήλικος κοριός
Κοριοί σε ξύλο
Αυγά, νύμφες και ενήλικοι κοριοί
Ενήλικος κοριός
Ενήλικος κοριός
Νύμφες και ενήλικος κοριός
previous arrow
next arrow
 

Στάδια εξέλιξης των κοριών

Τα στάδια εξέλιξης του κοριού είναι αυγό, νύμφη και ενήλικο έντομο. Τα αυγά είναι άσπρα και μοιάζουν με πολύ μικρούς κόκκους ρυζιού. Οι νύμφες και τα ενήλικα έχουν ίδια μορφή αλλά διαφορετικό μέγεθος. Ένα θηλυκό μπορεί να γεννήσει έως και 500 αυγά τα οποία χρειάζονται από 35 έως 130 ημέρες για να εξελιχθούν σε ενήλικα έντομα.  Σε ιδανικές συνθήκες, οι κοριοί θα πολλαπλασιαστούν ταχύτατα. Επιπλέον, μπορούν να ζήσουν χωρίς τροφή από 3 έως 12 μήνες.

Αυγά και στίγματα κοριών
Στάδια κοριού κατά το τσίμπημα
Ενήλικες και νύμφες κοριών
Αυγά και στίγματα κοριών
Στάδια κοριού κατά το τσίμπημα
Ενήλικα και νύμφες κοριών
previous arrow
next arrow
 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676