Ακάρεα Σκόνης

Απολύμανση και Αντιμετώπιση

Τα ακάρεα σκόνης δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με χημικά μέσα, αφού τα νεκρά ακάρεα θα παραμείνουν στο χώρο και θα συνεχίσουν να προκαλούν τα ίδια αλλεργικά συμπτώματα. Σκοπός της απολύμανσης είναι να απομακρύνουμε πλήρως τα ακάρεα και τα περιττώματα τους από το χώρο. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται παρέμβαση ειδικού με εξοπλισμό ικανό να εφαρμόσει τη μέθοδο του βιολογικού καθαρισμού.

Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης
previous arrow
next arrow
 

Μέθοδος βιολογικού καθαρισμού

Ο βιολογικός καθαρισμός είναι μία μέθοδος καθαρισμού στρωμάτων, καναπέδων και χαλιών, χωρίς τη χρήση χημικών. Για τον καθαρισμό σε βάθος χρησιμοποιείται μηχάνημα με δόνηση και αναρρόφηση στροβιλισμού, ώστε να αφαιρεθεί η εσωτερική σκόνη κατά 99,97% χωρίς να ανακυκλωθεί ξανά στον χώρο.

H ειδική σκούπα βοηθάει να απαλλαχθούμε από τα ακάρεα με ασφάλεια, σε δύο στάδια. Αρχικά, το δονούμενο εξάρτημα της σκούπας φέρνει τη σκόνη και τα ακάρεα στην επιφάνεια και στη συνέχεια το φίλτρο αέρα απορροφά με ευκολία τα νεκρά αλλεργιογόνα σε ποσοστό 99,97%.

Δείγμα σκόνης από καναπέ
Δείγμα σκόνης με σκούπα δόνησης - απορρόφησης
Δείγμα σκόνης από καναπέ
Δείγμα σκόνης με σκούπα δόνησης
previous arrow
next arrow
 

Ακάρεα και υγρασία

Τα ακάρεα χρειάζονται υγρασία για να αναπτυχθούν και να αυξήσουν τον πληθυσμό τους, επομένως πολύ σημαντικό για την αντιμετώπισή τους είναι να ρίξουμε την υγρασία του σπιτιού κάτω από το 50%. Αυτό επιτυγχάνεται με καλό
αερισμό του σπιτιού και χρήση της λειτουργίας αφύγρανσης που έχουν τα περισσότερα κλιματιστικά.

Τα ακάρεα αναπτύσσονται σε μοκέτες, φλοκάτες, παχιά χαλιά, λούτρινα, κουβέρτες, κουτρίνες, μαξιλάρια, στρώματα κ.ά. Τέτοια αντικείμενα καλό είναι να απομακρυνθούν από το χώρο τελείως, ή να καθαρίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και σε βάθος. Τέλος, μαζεύουμε τα απλωμένα ρούχα πριν τη δύση του ηλίου, για να μην μαζέψουν υγρασία το βράδυ.

Όλα τα παραπάνω βήματα μπορούν να σταματήσουν την αύξηση του πληθυσμού των ακάρεων σκόνης, όχι όμως και να τον εξαφανίσουν. Ο βιολογικός καθαρισμός είναι απαραίτητος για τη λύση του προβλήματος.

Άκαρεα σε φυσικό μέγεθος

Βιολογία των ακαρέων

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί, αόρατοι στο γυμνό μάτι. Ένα δείγμα σκόνης περιέχει μερικές χιλιάδες ακάρεα. Τα συναντάμε σε κάθε σπίτι, κρεβάτια, χαλιά, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα. Τρέφονται με νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα.

Η σκόνη που σηκώνεται καθώς καθόμαστε στον καναπέ, περπατάμε στο χαλί ή αγκαλιάζουμε τα λούτρινα περιέχει ακάρεα που μπορούν να μας προκαλέσουν άσθμα, ρινίτιδα ή αλλεργία (τόσο από τα ζώντα άτομα, όσο και από τα νεκρά άτομα, αποχωρήματα κτλ) εάν τα εισπνεύσουμε.

Τι προβλήματα προκαλούν τα ακάρεα

Τα ακάρεα σκόνης προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, με συμπτώματα όπως φτάρνισμα, καταρροή ή μπουκωμένη μύτη (αλλεργική ρινίτιδα) κ.ά. κυρίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Ακόμα μπορούν να προκαλέσουν βήχα και δύσπνοια (αλλεργικό άσθμα)

Τα ακάρεα ευδοκιμούν σε συνθήκες υγρασίας και κακού αερισμού του χώρου, επομένως τα αλλεργικά συμπτώματα γίνονται πιο έντονα τους χειμερινούς μήνες, παρότι είναι αισθητά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δείγμα σκόνης από καναπέ

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676