Γενική απολύμανση

Τι κάνετε σε μια γενική απολύμανση;

Gel κατσαρίδων κατάλληλο για χώρους τροφίμων
Gel κατσαρίδων

Η γενική απολύμανση αφορά τα βαδιστικά έντομα (κατσαρίδες, μυρμήγκια, αράχνες, σκουλήκια κλπ). Η απολύμανση περιλαμβάνει δύο μεθόδους καταπολέμησης, τον ψεκασμό και το ειδικό gel.

O ψεκασμός γίνεται περιμετρικά του κτηρίου, στα φρεάτια, τους κοινόχρηστους χώρους και τα λεβητοστάσια. Στα ντουλάπια τοποθετούμε ειδικό κατσαριδοκτόνο gel.

 

Είναι επικίνδυνα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε στις απολυμάνσεις;

Γερμανική κατσαρίδα
Γερμανική κατσαρίδα

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στις απολυμάνσεις είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα και είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους ή τους εργαζόμενους.

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στις απολυμάνσεις είναι άοσμα, δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες του χώρου σας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τα απολυμαντικά και τα εντομοκτόνα στοχευμένα, προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας χωρίς να επιβαρύνουμε το χώρο σας.

Εντούτοις, θα πρέπει πάντα να υπακούμε στις υποδείξεις – οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα.

Τι πρέπει να κάνω πριν και μετά την απολύμανση;

Κύκλος ζωής της Αμερικανικής κατσαρίδας
Κύκλος ζωής της Αμερικανικής κατσαρίδας

Πριν την απολύμανση πρέπει να καθαριστούν οι χώροι. Το φάρμακο πρέπει να μείνει στο χώρο για να έχει αποτελέσματα. Εάν σφουγγαριστεί ο χώρος, το φάρμακο θα καθαριστεί προτού προλάβει να φέρει αποτελέσματα. Επομένως, προσέχουμε μετά την απολύμανση να μην σφουγγαριστούν οι χώροι.

Προσέχουμε επιπλέον οι χώροι του σπιτιού να είναι τακτοποιημένοι και όχι φορτωμένοι με αντικείμενα,  ώστε ο απεντομωτής να έχει την απαραίτητη πρόσβαση να ψεκάσει.

Εάν σας ενδιαφέρει ο καθαρισμός στρωμάτων, χαλιών και σαλονιών, δείτε τον βιολογικό καθαρισμό.