Βιολογικός καθαρισμός στρωμάτων και χαλιών

Τι είναι ο βιολογικός καθαρισμός;

Ακάρεα σκόνης (Dermatophagoides pteronyssinus)
Ακάρεα σκόνης (Dermatophagoides pteronyssinus)

Είναι μία μέθοδος καθαρισμού στρωμάτων, καναπέδων και χαλιών, χωρίς τη χρήση χημικών. Για τον καθαρισμό σε βάθος χρησιμοποιείται μηχάνημα καθαρισμού, με δόνηση και αναρρόφηση στροβιλισμού, ώστε να αφαιρεί την “εσωτερική σκόνη”99,97% χωρίς να την ανακυκλώνετε πάλι στον χώρο.

H ειδική σκούπα βοηθάει να απαλλαγείτε από τα ακάρεα με ασφάλεια, σε δύο στάδια:

  • Το δονούμενο εξάρτημα της σκούπας φέρνει τη σκόνη και τα ακάρεα στην επιφάνεια.
  • Το φίλτρο αέρα απορροφά με ευκολία τα νεκρά αλλεργιογόνα σε ποσοστό 99,90%

Τι προβλήματα δημιουργούν τα ακάρεα;

Ακάρεα σκόνης (Dermatophagoides pteronyssinus)
Ακάρεα σκόνης

Τα ακάρεα σκόνης προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις, με συμπτώματα όπως φτάρνισμα, καταρροή ή μπουκωμένη μύτη (αλλεργική ρινίτιδα) κ.ά. κυρίως κατά το πρωινό ξύπνημα. Ακόμα μπορούν να προκαλέσουν βήχα και δύσπνοια (αλλεργικό άσθμα)

Τα ακάρεα ευδοκιμούν σε συνθήκες υγρασίας και κακού αερισμού του χώρου, επομένως τα αλλεργικά συμπτώματα γίνονται πιο έντονα τους χειμερινούς μήνες, παρότι είναι αισθητά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Τι είναι τα ακάρεα σκόνης;

Ακάρεα σκόνης
Ακάρεα σκόνης στο μικροσκόπιο

Τα ακάρεα είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί, αόρατοι στο γυμνό μάτι. Ένα δείγμα σκόνης περιέχει μερικές χιλιάδες άτομα. Τα συναντάμε σε κάθε σπίτι, κυρίως σε υγρές περιοχές, κρεβάτια, χαλιά, μαξιλάρια και κλινοσκεπάσματα. Τρέφονται με νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα.

Η σκόνη που πλανάται στον αέρα από το τίναγμα χαλιών / στρωμάτων περιέχει ακάρεα που μπορούν να μας προκαλέσουν άσθμα, ρινίτιδα ή αλλεργία (τόσο από τα ζώντα άτομα, όσο και από τα νεκρά άτομα, αποχωρήματα κτλ) εάν τα εισπνεύσουμε.

Εάν σας ενδιαφέρει η απολύμανση για κατσαρίδες, δείτε την γενική απολύμανση.