Απολύμανση πολυκατοικιών

Τι κάνετε σε μια απολύμανση πολυκατοικίας;

Η απολύμανση πολυκατοικιών αποτελείται από δύο μέρη, την απεντόμωση και την μυοκτονία.

Η απεντόμωση αφορά όλα τα βαδιστικά έντομα (που μετακινούνται περπατώντας, δηλαδή κατσαρίδες, αράχνες, σκουλήκια κλπ). Απολυμαίνουμε όλους τους κοινόχρηστους χώρους (διαδρόμους, ανσανσέρ, γκαράζ, λεβητοστάσιο και κλιμακοστάσιο), καθώς και τα φρεάτια και τους φωταγωγούς.

Επιπλέον, οποιοσδήποτε κάτοικος της πολυκατοικίας το επιθυμεί, μπορεί να κάνει απολύμανση και στο διαμέρισμά του, με μικρή οικονομική επιβάρυνση (δείτε τον τιμοκατάλογο παρακάτω).

Η μυοκτονία αφορά την καταπολέμηση των ποντικιών και των αρουραίων. Τοποθετούμε δολωματικούς σταθμούς στον κήπο, περιφεριακά του κτηρίου και στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Οι δολωματικοί σταθμοί στους κοινόχρηστους αυτούς χώρους είναι πάντοτε ασφαλείας.

Τι κάνετε στην απολύμανση του διαμερίσματος;

Η απολύμανση του διαμερίσματος περιλαμβάνει δύο είδη καταπολέμησης, τον ψεκασμό και το ειδικό gel.

Ο ψεκασμός γίνεται στα μπαλκόνια του διαμερίσματος, στην κουζίνα και στο WC, με εγκεκριμένα φάρμακα τα οποία διασπώνται από το περιβάλλον.

Επιπλέον, στους πάγκους της κουζίνας και πίσω από το ψυγείο τοποθετούμε ειδικό κατσαριδοκτόνο gel.

Παρέχετε το απαραίτητο πιστοποιητικό;

Φυσικά.  Σε όλες μας τις εφαρμογές παρέχουμε το απαραίτητο πιστοποιητικό απολύμανσης της πολυκατοικίας σας, καθώς και απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

Επιπλέον, όλες οι απολυμάνσεις γίνονται από εξειδικευμένο γεωπόνο και όχι από υπάλληλο.

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται απολύμανση σε μια πολυκατοικία;

Η απολύμανση είναι απαραίτητη για μια πολυκατοικία πριν την έναρξη της Άνοιξης, που όλα τα παράσιτα αυξάνουν ταχύτατα τους ρυθμούς αναπαραγωγής τους. Σε πολυκατοικίες με μεγάλο πρόβλημα (αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αν η ευρύτερη περιοχή έχει πρόβλημα με κατσαρίδες ή αν το καλοκαίρι ευνόησε ιδιαίτερα την ανάπτυξή τους) κάνουμε και μία δεύτερη απολύμανση μέσα στο φθινόπωρο.

Είναι επικίνδυνα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε στις απολυμάνσεις;

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στις απολυμάνσεις είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για χρήση σε κατοικημένους χώρους. Τα εντομοκτόνα έχουν πολύ χαμηλή τοξικότητα και είναι ακίνδυνα για τους κατοίκους ή τους εργαζόμενους.

Όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε στις απολυμάνσεις είναι άοσμα, δε λεκιάζουν και δε διαβρώνουν τις επιφάνειες του χώρου σας. Επιπλέον, χρησιμοποιούμε τα απολυμαντικά και τα εντομοκτόνα στοχευμένα, προκειμένου να πετύχουμε το σκοπό μας χωρίς να επιβαρύνουμε το χώρο σας.

Εντούτοις, θα πρέπει πάντα να υπακούμε στις υποδείξεις – οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα.

Τι πρέπει να κάνω πριν την απολύμανση;

Η απολύμανση γίνεται πάντα μετά την καθαριότητα των χώρων και ποτέ πριν. Το φάρμακο πρέπει να μείνει τουλάχιστον 5 ημέρες στον χώρο για να έχει αποτελέσματα. Εάν περάσει το συνεργείο καθαρισμού της πολυκατοικίας, το φάρμακο θα καθαριστεί από τον χώρο προτού προλάβει να φέρει αποτελέσματα. Επομένως, προσέχουμε μετά την απολύμανση να μην σφουγγαριστούν οι χώροι.

Όσον αφορά την απολύμανση στα διαμερίσματα, προσέχουμε επιπλέον οι χώροι του σπιτιού να είναι τακτοποιημένοι και όχι φορτωμένοι με αντικείμενα,  ώστε ο απεντομωτής να έχει την απαραίτητη πρόσβαση να ψεκάσει.