Περιστέρια

Απώθηση και Αντιμετώπιση

Τα πιο συνηθισμένα είδη περιστεριών στο αστικό περιβάλλον είναι το αγριοπερίστερο και η δεκαοχτούρα. Τα περιστέρια ζουν 12-15 χρόνια και έχουν την τάση να αναπαράγονται ανεξέλεγκτα, εκτοπίζοντας τα άλλα είδη πουλιών.

Ειναι ιδιαίτερα βρώμικα και μεταφέρουν πολλά παράσιτα. Μπορούν να προκαλέσουν πολλές ζημιές σε περιουσίες και είναι καλό να αντιμετωπίζονται άμεσα.

Είναι σημαντικό να μην προσελκύουμε τα περιστέρια. Δεν τα ταΐζουμε ποτέ κοντά στο χώρο μας. Αντιμετωπίζουμε εγκαίρως τη παρουσία τους, προτού κάνουν φωλιά. 

previous arrow
next arrow
Slider

Περιστέρια και Προβλήματα Υγείας

Τα περιστέρια δημιουργούν πολλά προβλήματα αισθητικής φύσεως, κυρίως με τις ακαθαρσίες τους, οι οποίες έχουν διαβρωτική, όξινη δράση. Πέρα από αυτό όμως, η παρουσία των περιστεριών στο χώρο μας μπορεί να προκαλέσει πολλές ασθένειες, όπως η σαλμονέλλωση, η κρυπτοκοκκίαση, η ιστοπλάσμωση, η ψιττάκωση, η εγκεφαλίτιδα, η πνευμονίτιδα, η χλαμυδίωση, και πολλά άλλα νοσήματα.

Τα περιστέρια μεταφέρουν επάνω τους παράσιτα, όπως τσιμπούρια, ψείρες (ορνιθόψειρες), ή ψύλλους και συχνά κάθονται στον εξαερισμό και το κλιματισμό του σπιτιού μας. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε μόλυνση (ή οποιοδήποτε παράσιτο) είναι πολύ ευκολότερο να μεταδοθεί μέσα στο σπίτι μας.

Περιστέρια και Μέτρα Προστασίας

Μπορούμε να απωθήσουμε τα περιστέρια είτε με φυσικά προστατευτικά, τα οποία εμποδίζουν τα περιστέρια από το να προσγειωθούν στο χώρο μας, είτε με εξελιγμένα μέσα τα οποία προκαλούν δυσάρεστη αίσθηση στα περιστέρια.

Οι ακίδες είναι κατασκευασμένες ειδικά για να διώχνουν τα περιστέρια από τους εξωτερικούς χώρους. Διατίθενται σε διάφορα μεγέθη, και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Οι ακίδες δεν προκαλούν τραυματισμούς ή βλάβες στα περιστέρια.

Τα δίχτυα είναι ανθεκτικά σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, και μπορούν να κοπούν σε όποιες διαστάσεις θέλουμε. Το δίχτυ είναι ο κατάλληλος τρόπος για να απωθήσουμε τα περιστέρια από παράθυρα, φωταγωγούς, ταράτσες, ή και ολόκληρα κτήρια.

Τα σύρματα είναι διακριτικά και δεν αλλοιώνουν την εμφάνιση του χώρου μας. Δύο ή και περισσότερες σειρές συρμάτων φτάνουν για να κρατήσουν τα περιστέρια μακριά.

Τα ελατήρια είναι ένα εξίσου διακριτικό μέσο απώθησης περιστεριών. Είναι ατσάλινα και στερεώνονται με ενδιάμεσα κι ακριανά στηρίγματα. Δε πληγώνουν τα περιστέρια.

Το ρεύμα χαμηλής έντασης περνάει από δύο παράλληλες, ατσάλινες γραμμές. Είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο, και για τα πτηνά.

Το τζελ οπτικής ψευδαίσθησης δημιουργεί στο περιστέρι τη ψευδαίσθηση φωτιάς στο χώρο. Αντέχει στο χρόνο και δεν επηρεάζεται από τις αλλαγές της θερμοκρασίας.

previous arrow
next arrow
Slider

Ακαθαρσίες και Νεκρά Περιστέρια

Δεν αγγίζουμε τυχόν νεκρά περιστέρια και δεν καθαρίζουμε τα περιττώματα τους χωρίς γάντια και  λοιπές αναγκαίες προφυλάξεις. Διαφορετικά, είναι πιθανόν να αρρωστήσουμε ή να μεταφέρουμε παράσιτα. Απευθυνόμαστε άμεσα σε ειδικό, αφού τα περιστέρια είναι ιδιαίτερα ικανά να ξεκολλούν ή να μπαζώνουν τα λάθος τοποθετημένα μέτρα προστασίας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676