Μυρμήγκια

Απολύμανση και Αντιμετώπιση

Ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των μυρμηγκιών είναι η απολύμανση με μυρμηγκοκτόνο τζελ. Πρόκειται για ένα προϊόν που έχει άδεια για τοποθέτηση σε κατοικημένους χώρους και σε χώρους τροφίμων και είναι κατάλληλο για κάθε είδος μυρμηγκιού. Διαρκεί 3 μήνες και φέρνει ορατά αποτελέσματα σε μία εβδομάδα. 

Κατά την απολύμανση τοποθετούμε το τζελ σε πολύ συγκεκριμένα σημεία ώστε τα μυρμήγκια να βρουν το δόλωμα και να το μεταφέρουν στη φωλιά τους για να ταΐσουν μικρότερα μυρμήγκια και τη βασίλισσα τους. Έτσι, μετά από λίγο τα μυρμήγκια πεθαίνουν μέσα στη φωλιά τους. Μετά την απολύμανση, σας δίνουμε πρακτικές συμβουλές ώστε να μην εμφανιστεί ξανά το πρόβλημα.

Μυρμήγκια τρώνε τζελ
Μυρμήγκια τρώνε τζελ
Μυρμήγκια τρώνε τζελ
Μυρμήγκια τρώνε τζελ
previous arrow
next arrow
 

Πώς θα αντιμετωπίσω τα μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια επισκέπτονται το σπίτι μας για να βρουν τροφή και νερό. Άρα, πρέπει να απομακρύνουμε οτιδήποτε τα συντηρεί. Συσκευάζουμε τα τρόφιμα σε βάζα, τάπερ, κι άλλες συσκευασίες, που κλείνουν ερμητικά, ώστε τα μυρμήγκια να μη μπορούν να τραφούν. Καθαρίζουμε καλά τον πάγκο της κουζίνας, όπου τα μυρμήγκια συχνά κυκλοφορούν. Προσέχουμε τις μικρές διαρροές (π.χ. νεροχύτης, νιπτήρας, μπάνιο, καλοριφέρ), όπου τα μυρμήγκια βρίσκουν νερό.

Προϊόντα με έντονη μυρωδιά, όπως το γαρύφαλλο και η κανέλα, είναι απωθητικά για τα μυρμήγκια. Έτσι, μυρωδικά μπορούν να τοποθετηθούν σε διάφορα «ύποπτα» σημεία στο σπίτι, όπως γύρω από το πιατάκι του σκύλου.

Μια απολύμανση θα μας απαλλάξει από τα μυρμήγκια για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού θα εκμηδενίσει όλες τις φωλιές και τα χιλιάδες μυρμήγκια που κρύβονται σε κάθε φωλιά του χώρου μας.

Βιολογία των μυρμηγκιών

Τα κυριότερα είδη μυρμηγκιών που συναντάμε είναι δύο, το μυρμήγκι του Φαραώ που είναι μικρό, ξανθό, έχει πολλές φωλιές και ζει αποκλειστικά μέσα στο σπίτι και το μαύρο μυρμήγκι (Lasius) που είναι μεγάλο, έχει μία μόνο φωλιά έξω από το σπίτι και μπαίνει μέσα για τροφή και νερό. Τα μυρμήγκια έχουν τέσσερα εξελικτικά στάδια, αυγό, προνύμφη, νύμφη και τέλειο έντομο.


Τα μυρμήγκια εμφανίζουν το φαινόμενο της τροφάλλαξης: Οι ενήλικες μοιράζονται την τροφή τους, ταΐζοντας όλα τα στάδια καθώς και τη βασίλισσα. Είναι πιθανό ένα μυρμήγκι να μας τσιμπήσει εάν νιώσει ότι απειλείται από εμάς. Το δάγκωμα τους περιέχει το γνωστό μυρμηγκικό οξύ. Τα μυρμήγκια δεν καταστρέφουν το ξύλο, κάνουν όμως τη φωλιά τους σε αυτό. 
Μυρμήγκια Λάσιους
Μυρμήγκια Λάσιους
Μυρμήγκια με αυγά και βασίλισσα
Μυρμήγκι Φαραώ
Μυρμήγκι Φαραώ
Μυρμήγκια Λάσιους
Μυρμήγκια Λάσιους
Μυρμήγκια με αυγά και βασίλισσα
Μυρμήγκι Φαραώ
Μυρμήγκι Φαραώ
previous arrow
next arrow
 

Μυρμήγκια και Τερμίτες

Τα μυρμήγκια και οι τερμίτες μοιάζουν, έχουν όμως τρεις σημαντικές διαφορές. Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το μυρμήγκι έχει διακριτή μέση στο σώμα του, ενώ ο τερμίτης έχει μονοκόμματο σώμα. Επιπλέον, οι κεραίες του μυρμηγκιού σχηματίζουν γωνία, ενώ οι κεραίες του τερμίτη είναι ευθείες. Τέλος, τα φτερά του τερμίτη είναι ίσου μεγέθους, ενώ 2 από τα 4 φτερά του μυρμηγκιού είναι μεγαλύτερα.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας μήνυμα και θα σας απαντήσουμε άμεσα

2130360358 – 6957670218

Σαπφούς 33, Καλλιθέα Αττικής, 17676